THE SMILE ISSUE

Vérpezsdítő céklatorta

Az egy dolog, hogy csodás színe és nem mellesleg mennyei íze van… de ráadásul mindemellett hihetetlenül egészséges is… ja és a hab a tortán: méricskéléssel sem kell bajlódni, elég egy bögre. Azt említettük már, hogy alig 20 perc alatt készen van?! Nincs mese, ezt ki kell próbálnod Neked is!

Valljuk be őszintén keveseknek van igazán pozitív benyomása a cékláról, pedig igazán nagyszerű konyhai alapanyag. Ha sikerül elvonatkoztatnod a klasszikus savanyúságtól, olyan dimenziók nyílnak meg előtted, amit legmerészebb álmaidban sem gondoltál a cékláról: köretek, leves, sőt édességek kimeríthetetlen tárháza készíthető céklával…

Némi kétkedés “mert hát a cékla mégiscsak fura piros és amúgy meg savanyúság“, majd a jótékony hatásokat ecsetelő cikkek tanulmányozása után, bátraké a szerencse alapon, rögtön fejest ugrottunk a mély vízbe: íme  egy vérprofi céklatorta recept kezdőknek… és haladóknak 😉
chocolate_beetroot_pudding_cake6

Bevezetésként néhány a cékla egészségre gyakorolt jótékony hatásai közül:

– csökkenti a vérnyomást
– serkenti a vérképződést
– növeli az állóképességet

Hozzávalók:
– 4 db közepes méretű cékla /kb. 20dkg/
– 1 bögre cukor
– 2 db tojás
– 2 bögre liszt /egyik helyettesíthető rizsliszttel/
– 1 csomag sütőpor
– 10dkg olvasztott vaj /vagy fél bögre olaj/
– tetszés szerint dió/mandula

+
– 1 alma és egy citrom
– fahéj, ízlés szerint

Hámozd meg és kockázd fel a céklát, majd főzd puhára. Késbetétes robotgépben aprítsd össze, ha nincs robotgéped, a céklát reszelve vagy darálva is pürésítheted. Válaszd szét  a tojásokat a két sárgáját keverd össze a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal. A cukros keverékhez add hozzá a cékla krémet, majd a sütőporos lisztet és a diót/mandulát is.

Turmixold össze, majd a kész masszát öntsd tetszés szerinti formába. Hámozd meg az almát és a citromot fejtsd le a hártyáiról, a gyümölcsöket forgasd bele fahéjba és ezzel szórd meg gazdagon a tésztát. Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd borítsd be vele a tésztát. Végül kivajazott formában 30 perc alatt süsd készre.
chocolate-beetroot-cake

Tipp: a keményre vert fehérjét keverd a tésztába, hogy lazább legyen és csokikrémmel borítsd be a sütit…

Nos, hogy ízlik?

 —

Ha tetszett a bejegyzés, köszönjük, ha megosztod másokkal is. További inspirációért,

plusz tartalmakért kövess bennünket Facebook oldalunkon is, melyet ide kattintva érhetsz el,

vagy látogasd meg weboldalunkat:

Stílus és életviteltanácsadás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!