THE SMILE ISSUE

GASTRO - Bögrényi boldogsághormon

Ki mondta, hogy az ősz csak a sivárságról és a hidegről szól? A legjobb időszak arra, hogy rég látott barátainkkal beüljünk egy hangulatos helyre és elkortyolgassunk egy jó meleg forralt bort. Ilyenkor esnek a legjobban a finom levesek és a forró húsételek is, de néha-néha belefér egy kis „bűnözés” is és ami a desszerteket illeti, nem feltétlenül kell töményen a cukorról szólnia. Megesik, hogy az ember a könnyebbik utat választva a közeli szupermarket választékának rabjává válik, de hidd el, a legfinomabbak azok a fogások, amelyeket Te készítesz el otthon.

Nem kell bonyolult receptek után kutatni (azt hagyd a hétvégi családi összejövetelekre és szülinapokra), pár otthon is fellelhető hozzávalóból egész finom őszi melengető finomságokat lehet elkészíteni, ráadásul, még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá..!

Kávé- új köntösben

Reggel kómásan felébredve egy hosszú éjszaka után nem meglepő, hogy rögtön a kávés doboz után nyúlsz. A jól megszokott ízek helyett persze bolondíthatod fahéjjal vagy kakaóporral a tejeskávédat, de garantáltan függővé válsz, ha az írek kedvencét is kipróbálod egyszer. Hétvégi reggelek tökéletes napindítója.

A megszokott módon lefőzött friss kávét ízesítsd 1 evőkanál mézzel, egy kevés (kb. 1 dl) ír whiskyvel- vagy még jobb, ha Baileys-t használsz,- majd óvatosan önts hozzá 2 dl tejszínt. Hagyd, hogy a hozzávalók lassan összekeveredjenek, ízléses talpas pohárban, fahéjjal, tejszínhabbal díszítheted, aprósütemény fogyasztva igazi kulináris csoda. Egyből jól indul a napod, ha ezzel a finom ír kávéval kezded…! 

Ezerarcú cupcake villámgyorsan

5 perc alatt még a boltba se jutsz el, holott egy gyors bögrés süteményhez mindössze ennyi időre van szükség. Persze a nagymama vagy a város legjobb cukrászdájának süteményével nem vetekszik, de gyors segítség arra az esetre, ha „úgy ennél egy kis csokit”, olyan hozzávalókból, melyek szinte kivétel nélkül minden háztartásban megtalálhatóak! Vigyázz, kész, süss..!

4 evőkanál lisztet jól keverj össze egy mokkáskanál sütőporral, 4 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál kakaóporral, 1 tojással, 3 evőkanál tejjel és 3 evőkanál olajjal, majd teljes fokozaton „süsd” körülbelül 3-4 percig mikrohullámú sütőben. Végeláthatatlan változatban elkészítheted, például ha kakaópor helyett fahéjat és reszelt almát keversz a tésztába vagy vaníliapudinggal leöntve tálalod. Téli ízek kedvelői mézzel vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is megbolondíthatják, kitűnő nasi hétköznap délutánokra. Ennyi bűnözés még bőven belefér!  😉

Koktél helyett puncs

A szombati koktélozást nem érdemes kihagyni, ilyenkor jönnek össze a legjobb társaságok, a „mindig elfoglalt” barátok, élményekkel teli, izgalmas történetekkel. Néha előfordul azonban, hogy nincs kedved kimozdulni a zajos városba, sokkal inkább lennél otthon egy kis beszélgetéssel egybekötött teadélutánon… Semmi akadálya, légy most Te a házigazda! Talán még soha nem gondoltál arra, hogy forralt bort vagy puncsot főzz otthon, pedig túl sok hozzávalót nem is igényel, viszont bármikor elkészítheted, íze pedig egy igazán jó kevert itallal is vetekszik!

4 citromot és 4 narancsot hámozz meg és forrald fel 1 liter vízzel, ezután önts hozzá fél liter bort (édeset vagy szárazat, ki melyiket kedveli jobban). 1 kg kristálycukor hozzáadása után forrald fel, csavard bele a gyümölcsök levét, jól keverd el és máris tálalhatod. Gyümölcskarikával gusztusosan díszítheted. 

Derecskey Veronika

Ha tetszett a bejegyzés, köszönjük, ha megosztod másokkal is. További inspirációért,

plusz tartalmakért kövess bennünket Facebook oldalunkon is, melyet ide kattintva érhetsz el,

vagy látogasd meg weboldalunkat:

Stílus és életviteltanácsadás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!