THE SMILE ISSUE

GASTRO - Édes reggel

A tea vagy a kávé aligha mondható reggelinek, nemhogy egészséges napkezdésnek. A nap ezen szakaszában szánunk a legkevesebb időt az étkezésre, pedig az lenne a legfontosabb, hogy reggel tápanyag dús, egész napra energiát adó falatokkal kezdjük a napot. Nem kifogás, hogy nincs rá idő, hiszen pár perc alatt olyan fenséges reggeliket készíthetsz magadnak, hogy még a kávét is elfelejted majd … 🙂

toast


Banános – mogyoróvajas toast

Sosem volt még ilyen egyszerű édességet készíteni..! Piríts meg két szelet teljes kiőrlésű toast kenyeret, majd még melegen kend meg bőségesen mogyoróvajjal (a mogyoróban található olajok jótékony hatással vannak az agyműködésre, így még a munka is jobban fog menni..!), karikázz rá  egy kevés banánt majd fedd be a másik- szintén vajjal megkent kenyérrel. Forrósítsd meg a serpenyőt és pár másodpercig pirítsd még a szendvicset, amíg a mogyoróvaj meg nem olvad. Juharsziruppal, mézzel (vagy akár csokoládéval) díszítheted, de önmagában is nagyon finom és laktató!

Tipp: Ha azt gondolod ezt már nem lehet fokozni, próbáld ki a sós mogyóróvajas verziót és rétegezz egy szelet sült bacont is a mogyóróvaj és a banán közé… igazi gourmand ízélmény!

Áfonyás palacsinta

áfonyás palacsintaTalán sosem próbáltad még a palacsintát (friss) gyümölccsel kombinálni, pedig megéri. Amerikában például előszeretettel kevernek a tésztához pár szem málnát vagy áfonyát, ettől még ízletesebb, omlósabb lesz a tészta. Ha Te is reggeli időhiányban szenvedsz, keverd be a tésztát már előző este:reggel pár perc alatt kisütheted!

Keverj össze 1 tojást 3 dl tejjel, majd fokozatosan adj hozzá 20 dkg lisztet és egy teáskanál sütőport. Keverd csomómentesre, majd dobálj bele pár szem (kb. 10-15 dkg) áfonyát is, hagyd fél óráig pihenni. Forró serpenyőben kicsit vastagabb tésztákat süss olajon vagy vajon és máris tálalhatod.

Jól illik forró csoki vagy tejeskávé mellé, de akár magaddal is viheted a munkahelyedre egy könnyű desszertként ebéd utánra…

Tipp: Használj vörösáfonyát! A benne lévő nagy mennyiségű fenol antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását, így kiemelkedő a betegségmegelőző hatása.

Fahéjas zabkása

fahéjas zabkásaFahéj és zabpehely- több sem kell, ha igazán energikusan szeretnéd kezdeni a napot. Rengeteg vitamin lapul egy tányérka kásában, a fahéj ráadásul a vércukorszintedet is stabilan tartja, hogy ne törjön rád napközben sem a farkaséhség. Nagyon könnyen elkészíthető, akár előző nap, hogy reggel még “kómásan”, csak a hűtőből kelljen elővenni ezt a finomságot.

5 dl tejben (lehet kókusztej vagy mandulatej is) keverj el 5 evőkanál apró szemű zabpelyhet és ízlés szerint cukrot vagy mézet (1-2 evőkanál már kellően megédesíti), főzd sűrűre, míg a zab megdagad. Tetejét bőségesen szórd meg fahéjjal vagy cukrozott fahéjjal és máris tálalhatod. Melegen, hidegen, langyosan, bárhogyan nagyon finom! 😉

Tipp: A fahéj ízéhez mindig nyerő párosítás az alma! Reszelj egy almát a zabkásába: segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva jótékonyan hat az agyműködésre, valamint a vese és a máj működését is szabályozza!

Derecskey Veronika

Ha tetszett a bejegyzés, köszönjük, ha megosztod másokkal is. További inspirációért,

plusz tartalmakért kövess bennünket Facebook oldalunkon is, melyet ide kattintva érhetsz el,

vagy látogasd meg weboldalunkat:

Stílus és életviteltanácsadás

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Franciska Molnár says:

    Hasonló, de szerintem még egészségesebb az általam készített zabpelyhes reggeli:
    1 csésze zabpehely, 2 csésze víz, 2 evőkanál áztatott mazsola. Kavargatva felfőzzük. Lefedjük. Reszelünk hozzá egy almát, vagy céklát, vagy sárgarépát Jól megszórom fahéjjal.
    Én így fogyasztom, és ez a mennyiség két reggelire elég.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!